Jubileumbundel Ron Verhees

Verleden jaar was hij voor ’t eerst te gast bij een van de kunst en cultuuractiviteiten van de Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw en meteen was er al volop belangstelling voor zijn werk, “gedichten en raps” in boekvorm, zoals hij zelf zegt.

En nu is er zijn alweer tiende bundel, met recht een jubileumuitgave om trots op te zijn, en dat zijn wij als stichting evenzeer op dialectdichter Ron Verhees die onder zijn schrijversnaam “The Flosser” onlangs “Laeve, sjrieve, laeze in moderstaal” liet verschijnen via Drukkerij Schuren in Linne.

“Maatschappelijke betrokkenheid kenmerkt zijn leven. Voor velen mocht hij een steun zijn in moeilijke tijden. Organisatietalent is gebleken en daarnaast was een “leven – lang – mantelzorger” een logisch gevolg. Ron Verhees, inmiddels 65 jaar, weduwnaar maar ook vader en opa. Een tevreden mens, onopvallend, bezig aan een nieuw leven.

Teksten maken was altijd aanwezig maar na het overlijden van zijn echtgenote, was het juist zijn uitvaartondernemer die hem inspireerde teksten vast te leggen. Met als titel “een diamant blijft altijd stralen” verscheen de eerste bundel in 2007 en werd opgedragen aan zijn overleden echtgenote. Een bundel met dagelijkse gedachte en gedichte, ontstaan uit actualiteiten van de dag. Vaak in “moderstaal” maar op verzoek ook regelmatig in de Nederlandse taal. Onderwerpen varieerden van de korenbloem tot politiek. Altijd strijdvaardig voor de allerzwaksten in de maatschappij en vaak een beroep op waarden, normen en respect. Niet links, niet rechts maar recht door zee. 

Het schrijven bleek een succes. Een prima levensinvulling na een leven vol uitdagingen dat zijn sporen heeft nagelaten. Na de “Diamant” verschenen achtereenvolgens “Gedachten in Gedichten van eine Linnerjong” en “Opa moet niks”, “Eine nuuje sjtart” en “Op waeg nao later”, “Same verder”, “Nuuj Jaor” en “De Tied löpt door”.

De Jubileumbundel is extra dik en mooi uitgevoerd. Het voelt dan ook als een jubileum, 10 bundels in 4 jaren.
De jubileumbundel draagt de titel “Laeve, Laeze en Sjrieve in Moderstaal”. Met deze titel geeft de schrijver zijn liefde voor Limburg en de Limburgse taal aan. Geboren en getogen in Linne, de plek waar hij nooit hoopt weg te gaan”
De jubileumbundel én de overige uitgaven zijn verkrijgbaar bij Drukkerij Schuren, Breeweg 31 Linne en Ron Verhees, Bernhardstraat 12, Linne. Ze kosten €15 per stuk.
Dit bericht delen:
Scroll naar boven