Jos Hessels stapt op als voorzitter carnavalsbond BCL

Foto: Bert Konings Fotografie
Beste vastelaovesvrunj,
De laatste dagen heeft vastelaovendvierend Limburg weer heel wat zwaar te verteren berichten te verwerken gekregen. Dachten we dat we, nu we bijna allemaal gevaccineerd zijn, eindelijk volop aan het vijfde seizoen konden beginnen, gooien de extreem hoge besmettingscijfers opnieuw roet in het eten. Dat is voor velen – en zeker ook voor mij als voorzitter van de BCL – een hard gelag.
Wat mij ook steeds duidelijker is geworden, is dat mijn dubbelrol als burgemeester van Echt-Susteren enerzijds en als BCL-voorzitter anderzijds, wrijving begint op te leveren. En dan wel in de eerste plaats bij mezelf. De Limburgse vastelaovend verdient een voorzitter, die zonder last de belangen van onze mooiste traditie kan behartigen.
Dat is tot nu toe geen probleem geweest, maar met de maatregelen, die ongetwijfeld nog komen gaan, moet de voorzitter ook de handen vrij hebben als er eens een tegengeluid gegeven moet worden. Dat zou voor mij moeilijk kunnen worden, als dat tegengeluid gericht is op een beslissing van de regionale burgemeesters.
Anderzijds heb ik van mijn collega-burgemeesters steeds juist waardering en begrip ondervonden voor mijn dubbelrol en werd mijn band met de vastelaovend als extra informatiebron gezien tijdens onze gesprekken, maar ook hier kan deze dubbelrol in de komende moeilijke weken/maanden wel eens gaan knellen.
Enfin, de conclusie is duidelijk: ik leg per onmiddellijk mijn voorzitterschap van de BCL neer. Ik doe dat in goed overleg en in alle vriendschap met mijn medebestuurders in de BCL. Ik wens de Limburgse vastelaovend alleen maar het allerbeste toe, en dat allerbeste ben ik op dit moment niet. Maar voor alle duidelijkheid: veer blieve vrunj tot de allerlèste runj!
Ik groet u allen met de vastelaovesgroet en wens iedereen een mooie, gezellige, saamhorige, maar bovenal een gezonde vastelaovend.
Alaaf! Sjregkedek! Allewiel!
Jos Hessels
Dit bericht delen:
Scroll naar boven