Internationale gebedsdienst voor slachtoffers watersnood in Dom Aken

In de Dom in Aken wordt zaterdag 28 augustus een oecumenische gebedsdienst gehouden voor alle slachtoffers van de overstromingen eerder deze zomer. De viering heeft een internationaal karakter. Namens het bisdom Roermond zal vicaris- generaal René Maessen hieraan deelnemen. Ook vanuit België zullen er deelnemers zijn.

De gebedsdienst is een initiatief van de Duitse Bisschoppenconferentie en de Evangelische Kirche, de grootste protestantse kerk in Duitsland. Net als Zuid-Limburg werd ook de regio’s Eifel en Ahrdal in de bisdom Aken en Keulen zwaar door overstromingen getroffen. Daar waren zelfs meerdere doden te betreuren, net als in het bisdom Luik.

“De overstroming heeft mensenlevens weggevaagd en het levensonderhoud van anderen vernietigd,” zo zei de voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie Mgr. Georg Bätzing eerder deze zomer. “De vele doden, degenen die in de rouw zijn en allen die nu voor de ruïnes van hun bestaan ​​staan, mogen niet worden vergeten. In de dienst willen we hen voor God brengen en hem om zijn steun en troost vragen.”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven