In Leudal worden bijna 600 mantelzorgers bedankt voor de inzet in het afgelopen jaar.

Onmisbaar en onbetaalbaar zijn mantelzorgers dat weten we maar al te goed. Wat hebben ze dit jaar hun veerkracht laten zien. Mantelzorgers zijn voor extra taken komen te staan en vaak voor nieuwe dilemma’s in deze coronaperiode. Dat verdient waardering, nog meer dan anders.

In de gemeente Leudal is er voor bijna 600 mantelzorgers een verrassingspakket door hun eigen naaste omgeving aangevraagd. Samen met ondernemers hebben kanjers van vrijwilligers samen met steunpunt Mantelzorg Leudal zich ingezet om mantelzorgers te verrassen.

Leerlingen van de St. Ursulaschool hebben op hun beurt weer koekjes gebakken voor de vrijwilligers. Ook aan de jonge mantelzorgers is gedacht. Naast de cadeaubon hebben cliënten van PSW keien geschilderd voor de jonge mantelzorgers, “jij bent een kei”!

Wat een positieve energie van mensen die zich willen inzetten voor de mantelzorgers die dit dik verdienen. Aandacht voor mantelzorgers uit eigen omgeving heeft de grootste preventieve werking om signalen voor overbelasting te herkennen.

Vandaag waren we super trots op iedereen die zich zo heeft ingezet om mantelzorgers te verrassen. Zorgen voor elkaar, dát doen we samen!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven