Hoveniersopleiding YUVERTA Roermond helpt ‘’Klein Madurodam’’ in Swalmen

Vorige maand werd er contact met school opgenomen of de studenten van de hoveniersopleiding iets konden betekenen voor een project in Swalmen. Dat bleek zonder meer het geval te zijn. We hadden nooit gedacht dat we op deze schitterende plek zouden terechtkomen. Een plek met hele mooie bouwwerken, die helaas niet meer zichtbaar waren omdat alles werd overwoekerd door planten/bomen enz.

De ontwerper en schepper van deze prachtige omgeving de 87 jarige Jan Janssen kan wegens gezondheidsklachten het onderhoud niet meer uitvoeren. Hij begon met het maken van miniatuur constructies in de vrij grote tuin rond zijn huis in 1967. Een activiteit die zijn levenswerk werd en die hij bleef doen tot het niet meer ging.

De leerlingen van YUVERTA Roermond waren gelijk enthousiast en staken direct de handen uit de mouwen. Het resultaat mag er wezen, na een dag hard werken ziet het er weer heel mooi uit en kan er weer met recht worden gesproken van Klein Madurodam gelegen achter de papierfabriek in Swalmen.

Onderstaand een foto impressie van dit bijzondere project.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven