Hoogwaardige Fietsverbinding Midden – Limburg stap dichter bij

Vandaag is de realisering van de hoogwaardige fietsverbinding van Nationaal Park De Groote Peel naar Nationaal Park De Meinweg een belangrijke stap dichterbij gekomen. In een digitale bijeenkomst en ceremonie ondertekenden wethouders van de gemeenten Nederweert, Leudal, Roermond en Roerdalen en Limburgs gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels een intentieverklaring voor het gezamenlijk uitvoeren van een verkennende tracéstudie.

Hoogwaardige fietsverbindingen

Het ruim 35 kilometer lange traject betreft één integraal tracé, bestaande uit meerdere deeltracés/projecten per gemeente, welke de komende jaren gerealiseerd gaan worden. Het traject valt onder het project ‘Hoogwaardige Fietsverbindingen Midden-Limburg’, waaraan zowel gemeenten als provincie financieel bijdragen.

Aantrekkelijk

Met dergelijke fietsverbindingen wordt de overstap van gemotoriseerd vervoer naar de fiets aantrekkelijker gemaakt. Onderzoeken tonen namelijk aan, dat fietsen onder meer de volksgezondheid verbetert, de verkeersveiligheid vergroot, de drukte op de weg vermindert en de uitstoot van schadelijke gassen reduceert. Daarnaast bieden goede fietswegen een kans voor de ontwikkeling van recreatie en toerisme.

Samenwerking

Gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels, namens het college van Gedeputeerde Staten: “Zoals bekend heeft fietsen veel voordelen ten opzichte van andere vormen van vervoer. Het is voor dit college dan ook belangrijk, dat er door de hele provincie heen, veilige, comfortabele en aantrekkelijke fietspaden worden gerealiseerd. De gezamenlijke ondertekening door de midden Limburgse gemeenten Nederweert, Leudal, Roermond en Roerdalen en de provincie laat zien, dat belangrijke stappen worden gezet in de daadwerkelijke realisering van de plannen. Mijn dank naar wethouders is dan ook groot. ”

Belangrijke stappen

Wethouder Michel Graef: “Deze stap is belangrijk. Hiermee bevestigen we de intentie die wij als gemeente Leudal hebben om gezamenlijk uitvoering te geven aan een verkennende tracéstudie. Als gemeente zetten we ons met de campagne ‘samen goed op weg,’ al jaren in voor meer verkeersveiligheid en kijken we graag naar de mogelijkheden hoe hier belangrijke stappen in te zetten. Indien mogelijk met een hoogwaardige fietsverbinding over de maas die de bereikbaarheid van onze inwoners vergroot!”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven