Dorpscontactenpersonen Maasgouw vervullen december wensen

De Dorpscontactpersonen van de gemeente Maasgouw zijn gestart met het vervullen van de decemberwensen. Een selectie van de wensen die in het kader “Het Decembergevoel van Maasgouw” zijn ontvangen treft u onderstaand per kern aan. Hoe sommige wensen zijn vervuld kunt u bekijken op de FB-pagina van de Dorpscontactpersonen Maasgouw

Er zijn veel wensen binnengekomen. Een klein aantal wensen zijn afgewezen omdat deze niet pasten in de voorwaar of niet uitvoerbaar bleken.

Algemeen

Tussen 5 december en 15 december is er via de PR van de Dorpscontactpersonen naar de inwoners van de kernen aangegeven dat zij wensen konden inleveren voor “Het Decembergevoel van Maasgouw” op een inleverlocatie in hun eigen kern. Voorwaarden voor de wens waren o.a. de ondersteuning van de leefbaarheid voor (de mensen in) de kern en een beperkt budget.

In alle kernen zijn wensen binnengekomen. Enkele wensen zijn afgewezen omwille van niet voldoen aan de voorwaarden of onuitvoerbaarheid.

Corona

Graag hadden de dorpscontactpersonen de wensen van bewoners met henzelf en met aansluiten van collega’s en bestuurders tot uitvoering gebracht. Door de verscherpte maatregelen van dit weekend is het ons inziens beter om dat anders vorm te geven.

Wensen selectie

Hieronder een selectie van wensen per kern.  Per kern is een maximum bedrag van 500 euro te besteden.

Stevensweert         

  • kerstkaarten voor alle inwoners 
Ohé en Laak                                           –
  • hart onder de riem voor ouderen uit Ohe en Laak die daar nog wonen of verbonden zijn ; in de vorm van een klein streekpakket van Ohe en Laak en omstreken
Maasbracht Beek   
  • Geen wensen (worden meegenomen in de wens van Maasbracht)
Maasbracht                                            
  • Belminuten voor contact met familie voor pas ingeburgerde familie uit Eritrea Deze wens hebben we verbreed: we bieden de coördinator van Vluchtelingenwerk Maasbracht een tegoedbon aan die staat voor een bedrag waarmee de organisatie nieuwkomers kan voorzien van “belminuten” voor het contact met thuis
  • Maasbracht markant uitlichten voor de kerstvakantie
Linne                                                      –
  • Ondersteuning van Smikkellin voor de extra kerstactiviteit
  • Verschillende kleine wensen vanuit Maartenshof
Thorn                                                    
  • Nieuwe bomen in het dorp
Wessem                                                 

Samenwerking Het geveltoneel: In Wessem was reeds een traditie met lokale wensen via de wensboom. Met de organisatie daarvan is afgesproken dat de actie van de DCP aan zal sluiten op de Wessemse actie.

Beegden                                                 –
  • Muziek bij t Leuke tegelijk met de inloopactiviteiten tijdens de kersttijd.
  • Extra spel- en gebruiksmateriaal voor de Huiskamer in Beegden
 Heel                                                       –
  • Vrijwilligers in het Zonnetje: speciaal de Zonnebloem en de Bieb

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven