Heibloem – Gemeenschapsraad en Held bundelen de krachten

Gemeenschapsraad Heibloem en HELD hebben de intentie om hun krachten te bundelen en werken toe naar één bestuur en één organisatie. Op die manier denken we de belangen van het dorp beter te kunnen behartigen. Ook merken we dat het voor al onze stakeholders (Heibloemers, verenigingen, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden) nu niet duidelijk is wie wat doet.

Omdat we allebei de belangen van de Gemeenschap Heibloem en de leefbaarheid in de breedste zin behartigen werkten we op veel terreinen al nauw samen. Denk hierbij aan het woningbouw-initiatief en de strijd om de Heihorst te behouden. Voor de toekomst zal het geen vraag meer zijn wie wat doet, want we gaan het gewoon samen doen. We hebben een aantal scenario’s bekeken en hebben op dit moment voorkeur voor het scenario waarbij we onder 1 bestuur verder gaan en stapsgewijs zaken samenvoegen. De intentie is dat dit dan onder de vlag van HELD zal plaatsvinden.

De vragen die dat met zich meebrengt en zaken die we moeten regelen zijn we nu aan het inventariseren. Als we dat in beeld hebben denken we ook meer te kunnen zeggen over het moment waarop dit formeel wordt. In de tussentijd werken we nauw samen, door alle kennis te delen en samen te bespreken en ook de vervolgstappen in nauw overleg verder uit te werken.

Voor leden van HELD en de werkgroepen/initiatieven die gebruik maken van faciliteiten van de Gemeenschapsraad verandert er niets. Met al deze partijen zal in het vervolgtraject nog worden gesproken

Dit bericht delen:
Scroll naar boven