Haelen – Ambassadeurs gezocht voor Videobellen

Door corona zijn de fysieke contacten beperkt. We signaleren een toename in eenzaamheid hierdoor. Digitale communicatie is op dit moment een belangrijk middel om toch (veilig) in contact te zijn en blijven met andere mensen. We zien echter ook dat er een relatief grote groep mensen is, veelal ouderen, die niet gewend zijn of geleerd hebben om hiermee om te gaan. Zij vinden het soms spannend om hiermee te werken of weten niet goed hoe ze het moeten doen.

Aan de andere kant zien we ook dat wanneer we mensen wat meer ‘’onder de arm’’ nemen, 1 op 1 laten zien hoe het werkt, dat het helemaal niet zo ingewikkeld is en wat je er allemaal mee kunt, dat ze dan heel enthousiast zijn en er een wereld voor ze open gaat. We zijn daarom op zoek naar ambassadeurs die in contact staan met oudere mensen en die hen kunnen enthousiasmeren om kennis te maken met digitale communicatiemiddelen als videobellen en hen kunnen leren hoe ze dit zelf kunnen doen via een tablet of smartphone.

Lijkt jou dit leuk? of ken je iemand die dit leuk vindt en zich hiervoor in wil zetten? Laat het ons dan weten. Ook als je iemand kent die graag wil leren hoe je een smartphone of tablet kunt gebruiken en kunt videobellen horen wij dat graag.

Dit kan via mail: i.tindemans@synthese.nl of tel. 06-40181536 of 0478-517300

Dit bericht delen:
Scroll naar boven