Grote uitslaande brand in appartement Luifelstraat Roermond.

Bij aankomst van de brandweer, bleek het te gaan om een brand aan de CV installatie van een appartement op de 2e verdieping van een 4 verdiepingen tellend appartementencomplex. De brandweer heeft meteen opgeschaald, omdat tijdens de melding al bleek dat er 2 personen in het appartement aanwezig waren.

Ook het feit dat het complex in de binnenstad van Roermond ligt heeft de brandweer doen besluiten om meerdere voertuigen ter plaatse te laten gaan.

Bij aankomst was de brand al snel geblust, en de persoon met de brandwonden is ter controle overgedragen aan de ambulance. De daadwerkelijke oorzaak van het ontstaan van de brand is onbekend.

Door buurtbewoners werd de vraag gesteld of de brand de reden was dat er in de omgeving een stroomstoring gaande was. Enexis heeft aangegeven dat de stroomstoring niets met de brand te maken had, en dat zij er hard aan werken om deze stroomstoring opgelost te krijgen.

De brandweer heeft het appartement waar het gebrand had, en de omliggende panden onderzocht op de eventuele aanwezigheid van koolmonoxide. Hierbij heeft de brandweer geen verhoogde concentraties gemeten. Om 16.15 uur is het sein “brand meester” gegeven.

Enexis is vervolgens ter plaatse gekomen, om de gasleiding in het appartement te controleren.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven