Grootste opruimactie ooit: 5000 man op de been voor een schone Maas

Morgen vindt de grootste gezamenlijke opruimactie plaats die ooit in Limburg is georganiseerd. Ruim 5000 mensen gaan in het kader van Maas Cleanup een dag lang aan de slag om de Maas en haar stroomgebieden afvalvrij te maken.

Wat begon met het idee van één ondernemer, is in een paar maanden al uitgegroeid tot een stroom van Limburgse bedrijven èn maatschappelijke organisaties, die zich samen inzetten voor een schone Maas.

Clean rivers, better business
De Limburgse bedrijven en organisaties willen van Maas Cleanup een groeiende beweging maken, met jaarlijks terugkerende opruimacties en activiteiten die verdere bewustwording bij het bedrijfsleven en burgers vergroten.

Onder het motto ‘Clean rivers, better business’ nemen de Limburgse bedrijven het voortouw om het groeiende zwerfafvalprobleem aan te pakken. De hoeveelheid afval in rivieren, op stranden en in oceanen bewijst dat de gevolgen van onze consumptiemaatschappij groot zijn. Door zelf het goede voorbeeld te geven, roept de groep andere bedrijven op hun verantwoordelijkheid te nemen.

Naast de bedrijven worden ook burgers aangespoord om de handschoen op te pakken mee te helpen met opruimen. Er zijn meer dan 200 acties aan land opgezet er wordt met tientallen Plastic Whale boten op afval gevist. De opruimacties doen alle Maasgemeenten aan, van Eijsden tot de Mookerhei.

Kick off in Roermond

Op zaterdag trappen we de actie om 9.30 uur met een select gezelschap af in Roermond. Na het welkomstwoord zullen diverse Plastic Whale boten te water gaan met daarop o.m. gouverneur Bovens, gedeputeerde Brugman, president DSM Nederland Edith Schippers, initiatiefnemer Huub Waterval, Camille Oostwegel, dijkgraaf Patrick van de Broeck, eigenaar Plastic Whale Marius Smit, allen vanaf de wal aangemoedigd door diverse partners en sponsoren én The Legendary Allstar RBR Bigband Sensation! Aanmelden is noodzakelijk!

De actie is te volgen via de bekende Maas Cleanup kanalen: Website, LinkedIn, Facebook en Instagram.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven