Gerard Nizet teikentj: Kefée Braam de oudste Kefée van Roermond

Gerard Nizet is vanuit zijn artistieke brein als geen ander in staat zaken zonder woorden in een cartoonachtige stijl actuele in één tekening te vervatten. Vandaag de oudste Kefée van Roermond die gered werd van de slopershamers.

Dat het Kefée en de Beugelbaan voor Roermond behouden blijven is vooral te danken aan voorzitter Rob Verstappen van de stichting Burgerparticipatie Roermond, die is opgericht naar aanleiding van eerdere plannen voor zorgappartementen op deze plek. Hij ging in gesprek met de architect van de ontwikkelaar en daarop werden de plannen aangepast.

Over Baam

Café Beugelbaan Braam is al meer dan 100 jaar een begrip in Roermond. Het is zelfs het oudste nog bestaande café van Roermond.

In ons gezellige café kunt u terecht voor een perfect tapbiertje, of een lekkere kop koffie. Gastvrijheid tegen ouderwetse prijzen!

Onze beugelbaan annex feestzaal is de ideale locatie voor uw feesten en partijen. We hebben een prachtige omsloten stadstuin aansluitend aan de feestzaal, zodat uw gasten met goed weer ook buiten kunnen staan.  Het is een kindvriendelijke locatie die zeer sfeervol en nostalgisch is. De feestzaal is ook te gebruiken voor vergaderingen of presentaties. Informeer naar de arrangementen voor uw bedrijfsfeest of verenigings-evenement in combinatie met onze beugelbaan. U heeft een origineel en uniek uitstapje dat men niet snel vergeten zal, snel bij ons geregeld.

Kefée Braam is mit trots de oetvalsbasis van Stadsvasteloavesvereniging D’n Uul oet Remunj.

Over Gerard Nizet

Gerard Nizet (Roermond 1950) tekent, schildert en illustreert in een cartoonachtige stijl.

Hij studeerde Sociale Geografie en later Algemene Economie, gaf jaren les in Aardrijkskunde en Economie in hetVoortgezet Middelbaar Onderwijs, maar richtte zich steeds meer op toneel, theater en drama, zowel in het onderwijs als daar buiten, als speler, coach en regisseur.

Uiteindelijk studeerde hij kunstgeschiedenis en werd hij meer en meer uitvoerend kunstenaar. Gerard woonde lang in Noord Brabant en Utrecht, maar sinds mei 2016 weer in zijn geliefde geboortestad Roermond, aan de Maas en Roer in Midden Limburg.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven