Gerard Nizet teikentj: het voormalige hotel Wijers

In de rubriek Gerard Nizet teikentj een tekening die op de sociale media de nodige reacties heeft opgeleverd, het voormalig hotel Wijers.

Toelichting door Gerard Nizet in het Limburgs dialect.

Tjae Dae hook bie t fontein haet ein sjoon gesjiedenis de väörige eeuw. Ooit hotel Wijers. Traditioneel. Zaal, vastelaovend. Daonao eine Chinees (verhaole euver muus en ratte… Verwerkt in de babi pangang)… Mer doe wets wie de luuj kinne euverdrieve… Via mien bericht op Facebook Kwame leuke anecdotes nao above. Toen is het aafgebraoke en in ‘t nuuj gebouw kwaam eine witgoodwinkel en nuuj zit tr  ein kleierzaak in. Op de 11 vd 11 wördt dao de vastelaovend ingesjaote.

Vertaling:

Tja die hoek bij het fontein heeft een mooie geschiedenis. Ooit Hotel Weijers. Traditioneel. Zaal, vastelaovendj. Daarna een Chinees (verhalen over muizen en ratten……. verwerkt in de babi pangang) Maar iedereen weet hoe mensen kunnen overdrijven. Via mijn bericht op Facebook kwamen leuke anekdotes boven. Toen is het afgebroken en in het nieuwe gebouw kwam een witgoedwonkel en nu zit er een kledingzaak in. Op de 11e van de 11e wordt daar de vastelaovendj ingeschoten.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven