Gerard IJff volger van Sjraar Roelofs Waterschap Limburg

In de vergadering van het algemeen bestuur van Waterschap Limburg van 6 juli jl. heeft Sjraar Roelofs, namens Water Natuurlijk Limburg lid van het algemeen bestuur, kenbaar gemaakt het lidmaatschap van dit bestuur helaas vanwege gezondheidsredenen te moeten beëindigen.

Sjraar Roelofs heeft van 2001 tot 2015, van 2017 tot 2019 en van november 2020 tot juli 2022, zowel als lid van het algemeen als van het dagelijks bestuur, deel uitgemaakt van het bestuur van het Waterschap en haar rechtsvoorgangers. Sjraar heeft zich gedurende die periode onder andere ingezet voor beekdalherstel en vernieuwing van het belastingstelsel. Het Waterschap is hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor een natuurlijk en rechtvaardig waterbeheer.

Gerard IJff (Roermond) is bereid gevonden om de vacature in te vullen. Gerard heeft gewerkt bij het laboratorium van voorgangers van het Waterschap Limburg en was als wethouder van de gemeente Roermond (2002-2018) en van de gemeente Meerssen (2020-2022) verantwoordelijk voor het waterbeheer in die gemeenten. In 2019 werd hij voor de partij Water Natuurlijk Limburg gekozen in het algemeen bestuur van het Waterschap maar, omdat Gerard wethouder werd  in Meerssen hij die zetel in 2020 moest opgeven.

De fractie Water Natuurlijk Limburg is verheugd dat Gerard IJff de fractie en het algemeen bestuur van Waterschap Limburg met zijn kennis en ervaring komt versterken. De beëdiging zal plaats vinden in de bestuursvergadering van 28 september.

Dit bericht delen:
Scroll naar top