Gemeente voert adresonderzoek uit bij leegstaande woningen

Vanaf september t/m december worden alle leegstaande woningen gecontroleerd door toezichthouders van de Basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Leudal. Met dit onderzoek wordt nagegaan of de daadwerkelijke situatie overeenkomt met de registratie in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente. De toezichthouders kunnen zich altijd legitimeren.

Belang
De Basisregistratie Personen (BRP) ligt ten grondslag aan veel diensten die de overheid verricht. Daarom is het van belang dat deze gegevens actueel zijn. Als de registratie niet blijkt te kloppen, wordt dit aangepast aan de hand van de werkelijke (woon)situatie. Op basis van de inschrijving in de BRP worden bijvoorbeeld uitkeringen en toeslagen verstrekt en belastingen geheven. Bij brand of andere crisissituaties is het belangrijk dat de hulpdiensten weten hoeveel personen er op een adres staan ingeschreven.

Geef verhuizing door
Bewoners die nog niet zijn ingeschreven op hun woonadres wordt verzocht een adreswijziging door te geven bij de gemeente. Een verhuizing doorgeven kan met DigID via de website www.leudal.nl/verhuizing-doorgeven. Ook kan daarvoor een afspraak worden gemaakt via www.leudal.nl/afspraak-in-het-gemeentehuis of telefonisch via 0475-85 90 00.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven