Gemeente Roermond in gesprek met carnavalsverenigingen en horeca

Burgemeester Rianne Donders en wethouder Angely Waajen gaan maandag 8 november in gesprek met vertegenwoordigers van de horeca en de carnavalsverenigingen. De directe aanleiding voor het gesprek is de afgelasting van grootschalige Carnavalsevenementen door de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Doel van het gesprek is de maatregel toe te lichten en te bezien op welke wijze men elkaar kan helpen om evenementen de komende tijd  door te laten gaan. Het naleven van de coronamaatregelen en handhavend toezicht zal ook onderwerp van gesprek zijn.

 

Zoals gisteren al door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bekend gemaakt, gaan alle grootschalige carnavalsevenementen in de regio niet door. In Roermond gaat daarom de viering van de 11e van de 11e op het Stationsplein niet door.

 

De hoge besmettingscijfers in onze regio en daarmee de toegenomen druk op de zorg, hebben tot dit besluit geleid. Waarbij iedereen zich realiseert dat het afblazen van de 11e van de 11e een enorme tegenvaller is voor iedereen die zich hier op had verheugd en voor de organisatie. Ook voor onze horecaondernemers is dit een teleurstelling.

 

De Veiligheidsregio Limburg-Noord werkt momenteel aan een afwegingskader rondom evenementen met een publieksaantrekkende werking.  Aan de hand hiervan kan worden afgewogen of evenementen al dan niet kunnen door gaan. Het besluit daarover wordt door de voorzitter van de Veiligheidsregio genomen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven