Gemeente Leudal zoekt op alternatieve manier naar nieuw personeel

De gemeente Leudal heeft maar liefst tien vacatures open staan en er zijn er nog meer op komst, zo meldt de gemeentelijke website. Om de vacatures vervuld te krijgen, organiseert de gemeente een Meet & Greet.

Een planoloog, een applicatiebeheerder, een jurist en medewerker op de afdeling burgerzaken… Voor diverse functies heeft de gemeente vacatures open staan. Om mogelijk geïnteresseerden te enthousiasmeren wil de gemeente hen een kijkje in de keuken geven. Tijdens een Meet & Greet op het gemeentehuis in Heythuysen kunnen ze in een informele setting kennis maken met mogelijk toekomstige collega’s.

Als verklaring voor de grote hoeveelheid vacatures wijst een woordvoerder op de landelijke krapte op de arbeidsmarkt, maar noemt hij ook andere factoren. Zo hebben gemeenten ook te maken met de paspoortenpiek. In 2014 is de geldigheidsduur van paspoorten en ID-kaarten aangepast van vijf naar tien jaar. Na een daling vanaf 2019, wordt in 2024 een stijging verwacht in het aantal aanvragen.

Zie ook: Echt-Susteren traagste grensgemeente van Nederland

Daarnaast is ervoor gekozen een aantal projecten die als tijdelijk waren ingesteld, structureel op te pakken. Bovendien wil de gemeente zich doorontwikkelen, wat betekent dat de organisatie nu en in de toekomst beter kan inspelen op de behoeften en ontwikkelingen in de samenleving.

Uiteraard is er binnen de personele bezetting ook een natuurlijk verloop, wat inhoudt dat werknemers de gemeente bijvoorbeeld verlaten omdat ze een baan elders vinden of omdat ze met pensioen gaan.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven