Gemeente Leudal roept op vuurwerkoverlast te melden

We gaan weer richting de jaarwisseling en dat betekent, ondanks het algehele verbod op het afsteken van vuurwerk, dat er illegaal vuurwerk in omloop is. Het hebben van (zwaar) illegaal vuurwerk kent veel gevaren. Een van die gevaren is dat jongeren zich hier vaak niet bewust van zijn en vuurwerk bijvoorbeeld opslaan in de ouderlijke woning. Vaak zelfs onder hun eigen bed met alle risico’s van dien. 1 Cobra 6 (of hoger) onder een bed kan zwaar lichamelijk letsel en zelfs dodelijke gevolgen hebben. Ervaart u overlast van vuurwerk? Meld dit dan bij de gemeente.

Melden overlast buiten kantoortijden

Buiten kantoortijden kunt u de overlast melden bij de politie via het nummer 0900 – 88 44. De politie geeft dit dan door aan de handhavers. Geef in uw melding altijd de overlastlocatie en het tijdstip van de overlast aan. Ook kunt u informatie over bijvoorbeeld de groepsgrootte en signalementen doorgeven.

Illegaal vuurwerk

Vervoer en opslag van illegaal vuurwerk is gevaarlijk. Bel bij een vermoeden de politie op 0900 – 88 44 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 70 00. Denk bij illegaal vuurwerk aan knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen en enkelschotsbuizen.

Gevaar: bel 112

Bel bij acuut (levens)gevaar 112. Doe dit alleen als er direct actie ondernomen moet worden door bijvoorbeeld de politie, ambulance of brandweer.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven