Gemeente Leudal gaat gedupeerden toeslagaffaire benaderen

Hulps scabble

Het college van de gemeente Leudal wil gedupeerden van de toeslagaffaire proactief benaderen om hulp aan te bieden. Dit kan omdat het college toestemming heeft gekregen van de belastingdienst om de gegevens van gedupeerden te ontvangen.

De afgelopen maanden is er in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gewerkt aan een zorgvuldige gegevensuitwisseling tussen Belastingdienst/Toeslagen en gemeenten. Dit heeft geresulteerd in een machtiging van de Belastingdienst/Toeslagen aan gemeenten om namens de Belastingdienst/Toeslagen gedupeerde ouders in beeld te krijgen en waar mogelijk hulp aan te bieden

Hulp

In Leudal hebben zich 10 gezinnen gemeld, die getroffen zijn door de toeslagaffaire. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert gedupeerden hier financieel voor. Voor de mensen die hierdoor in de problemen zijn geraakt, is dat niet altijd voldoende. Naast dit financiële aspect kunnen er als gevolg van deze affaire ook op andere terreinen problemen zijn ontstaan, zoals waar het betreft het psychisch welbevinden, relatieproblematiek of problemen met de  zorg en de opvoeding van kinderen. De gemeente Leudal wil zich samen met samenwerkingspartners inzetten om gedupeerden te helpen, door hen actief te benaderen en hen te wijzen op mogelijkheden voor ondersteuning en voorzieningen waar een beroep op gedaan kan worden.

Steentje bijdragen

Wethouder Janssen (sociaal domein, welzijn en gezondheid) is blij dat door de afspraak met de belastingdienst, de gemeente nu actief gedupeerden kan benaderen, “Als wethouder vind ik dat we als gemeente de taak en verantwoordelijkheid hebben om gedupeerden hulp aan te bieden. Het Rijk en de belastingdienst heeft voor deze ouders voor veel problemen gezorgd, en ik vind dat wij met deze ouders in gesprek moeten om te kijken wat wij kunnen betekenen om hen te helpen uit de problemen te komen die deze affaire veroorzaakt heeft. Het kan voor betrokkenen waardevol zijn als er aandacht is voor hun situatie en een luisterend oor voor hun problemen.”

Meer informatie

Voor meer informatie over de toeslagaffaire of om hulp te zoeken  kunt u zelf contact opnemen met de gemeente via het algemene nummer (0475) 85 90 00.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven