Tuinvrijwilligers gezocht historische tuin Montfort bij Kasteel Montfort

Het Limburgs Landschap is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het tuinteam bij de  historische tuin Montfort bij Kasteel Montfort, komen versterken. De 3 hectare grote tuin leent zich prima om met de geldende maatregelen op afstand van elkaar vrijwilligerswerk te doen.

Het werken in de tuin is niet alleen nuttig maar ook nog eens heel erg leuk om te doen. Op dinsdag- en woensdagochtend wordt er van 9 tot 12 uur gewerkt in de tuin. Zin om de handen uit de mouwen te steken en u aan te sluiten bij het gezellige tuinteam? Meld u dan aan via l.oosterwijk@limburgs-landschap.nl.

Foto: Henk Heijligers.

Groene vingers of nog maar een beginnende tuinierder? In de historische tuin is voor iedereen wel een klus te vinden. De historische tuinen en het naastgelegen kasteel maakten vroeger deel uit van Heerlijkheid Montfort. De tuin was ooit verdwenen maar bij historisch onderzoek is een oude tekening van de voormalige tuin uit 1740 en een beschrijving met tekening van de tuin uit 1769 gevonden.

Op basis van deze informatie is een tuinontwerp gemaakt wat past bij zowel de historische als de huidige tijd. Om deze tuin tot haar recht te laten komen, is goed onderhoud van belang. De hulp van vrijwilligers is daarbij essentieel zodat de tuin er netjes bij blijft liggen. De tuin is vrij toegankelijk dus iedereen is altijd van harte welkom om lekker te wandelen en te genieten van de bloemen en planten.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven