D’n Uul brengt komend weekend de Vastelaovend naar u toe

Komend weekend kan heel Roermond op meerdere manieren proeven aan de Vastelaovend van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul. Niet alleen fysiek maar ook digitaal en op papier zijn er een aantal activiteiten die D’n Uul ontplooid.

Net als vorig jaar wordt het lijfblad van D’n Uul (‘t Zjwetskammezaol) en het lijfblad voor de jeugd van D’n Uul (de Uulewapper) breed in Roermond verspreid. In een oplage van ruim 7.000 exemplaren (dus 1/3e van Roermond) per blad, worden beide bladen komend weekend in het hele Uulerijk huis aan huis verspreid.

In het promenadegebied van de binnenstad, zaterdagmiddag door het uittrekkend gezelschap in vol ornaat. Sjtadsjeugprins Joep III met adjudanten Arthur en Celeste, Vorst Dirk I, Kienjergarde, Jeuggarde, Uulejónges, Damesgarde, Raod van XI en onder muzikale begeleiding van de Prinsekapel.

De Prinsekapel zal daarbij een groot gedeelte van de zaterdagmiddag op en rondom het Munsterplein Vastelaovesmuziek spelen. Sjtadsjeugprins Joep III en Vorst Dirk I “spelen postbode” voor de zakelijke partners en sponsoren van D’n Uul. Het uittrekkend gezelschap verspreid ‘t Zjwetskammezaol en de Uulewapper in het promenadegebied en Scouting St. Hubertus in de rest van het hele Uuleriek.

Op geschikte plekken zullen de dansgardes van D’n Uul dansen tijdens de rondgang door de binnenstad.

Diegenen die al een indruk en meer achtergrond willen krijgen van de inhoud van ‘t Zjwetskammezaol, kunnen vrijdagavond 11 februari vanaf 18:11 uur de Digitale Primäör bekijken op het YouTube kanaal van D’n Uul. Vanaf zondag 13 februari is de uitzending van de Digitale Primäör ook te bekijken bij omroep ML5.

Alle activiteiten in het weekend zijn ook te volgen via de spiksplinternieuwe website www.dn-uul.nl en via de Social Mediakanalen van D’n Uul.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven