Dirk Voermans treedt terug als fractievoorzitter D66 Leudal

Dirk Voermans is teruggetreden als fractieleider van D66 in Leudal. Hij kan zich niet langer vinden in de landelijke keuzes van de partij. En daarom wil hij niet langer het gezicht van de lokale afdeling zijn. 

De belofte voor een nieuwe bestuurscultuur die maar niet van de grond wil komen en het besluit om landelijk verder te gaan met de “oude” coalitie liggen hem zwaar op de maag. En dat begint steeds meer te knagen. Het voelt niet lekker en als fractievoorzitter ben ik tocht het gezicht van de lokale afdeling. Er zijn absoluut geen problemen op het lokale vlak.
Dirk Voermans is vanaf 2018 voorman van de democraten in de Leudalse gemeenteraad. De fractie heeft drie zetels en is onderdeel van een coalitie met Samen Verder en Ronduit Open. Hij blijft voorlopig aan als raadslid en gaat zich de komende tijd ‘beraden op zijn politieke toekomst. Of hij in maart weer verkiesbaar is daarover maakt hij de komende maanden de balans op. André Kierkels is tot aan de verkiezingen de nieuwe fractieleider.

Uitzondering

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven