De Groene Transformator, DE plek voor duurzame inspiratie in Roermond

In de maand oktober organiseert de Groene Transformator activiteiten rondom het thema “Duurzaamheid”. Centraal staat de vraag “Wat is duurzaam leven en wat is duurzaam ondernemen?” Samen met vrijwilligers, inwoners, scholen, organisaties en bedrijven gaat men bij de Groene Transformator op zoek naar kennis en inspiratie omtrent het thema Duurzaamheid. Men gaat op zoek naar inzichten die aangezet hebben tot verandering, hetgeen kleine en/of grote stappen kunnen zijn. Zoekend naar praktische oplossingen om elkaar te inspireren om ook aan de slag te gaan.

Op donderdag 20 oktober vindt de INSPIRATIE-avond plaats over duurzaam werken en ondernemen. De centrale vraag op die avond zal zijn: “Hoe ziet de toekomstige bedrijfsvoering eruit als duurzaamheid een steeds belangrijkere plek inneemt?”

Naar aanleiding van fragmenten uit een podcast gaat men in gesprek over “hoe duurzaamheid binnen jouw bedrijf eruit kan gaan zien”.

Gespreksleider van deze avond is de heer Bas van der Zwaan.

Meer informatie vindt u op de website. info@degroenetransformator.nl

 

 

Inmiddels heeft het college van Roermond op 20 september jl. ingestemd met de vergunningsaanvraag voor het oude Philipsterrein op de Bredeweg 10 in Roermond.
Dit betekent dat het Duurzaamheidscentrum De Groene Transformator mag gaan starten met de verbouwing. De plannen voor de verbouwing en de inrichting zijn gemaakt in samenwerking met de partners en vrijwilligers.

 

Foto van links naar rechts: Leon ter Linden (bestuur), Floris Mokveld (bestuur), Janneke Postulart (bestuur),
Marianne Smitsmans (wethouder sociaal domein), Dirk Franssen (wethouder economie), Peggy Kuipers
(bestuur), Vincent Zwijnenberg (wethouder stedelijk beheer), Felix van Ballegooij (wethouder natuur, landschap
en biodiversiteit), Jos van Rey (wethouder duurzaamheid)

Gewijzigde openingstijden Pop-Up De Groene Transformator
Ben je benieuwd hoe je duurzamer kan leven, ben je op zoek naar inspiratie, een luisterend oor of juist naar heel praktische tips? Dan ben je vanaf dinsdagavond 4 oktober van harte welkom bij onze pop-up van De Groene Transformator. We zijn dan elke dinsdag open tussen 19-21 uur. Er is ook een vrijwilliger aanwezig die het gesprek met inwoners aangaat om meer inzicht te geven in de volgorde en mogelijkheden om je huis te verduurzamen.

Op vrijdagochtend 30 september zijn we voor de laatste keer op vrijdag open van 11-13.30 uur.

Help je mee?
De komende maanden worden er bij De Groene Transformator drie ruimtes verbouwd, die zijn aangeboden door de eigenaar Berend Matzinger. Heb je tijd en zin om daarbij een handje te helpen, dan ben je van harte welkom! Dinsdag 27 september is er een vrijwilligersavond waarop wordt gevierd dat ze aan de slag kunnen gaan en wordt er verteld waar ze jouw hulp goed bij kunnen gebruiken. Sluit je ook aan? Meld je aan via vrijwilligers@degroenetransformator.nl, en proost mee op de volgende fase!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven