de geschiedenis van de Zuid-Willemsvaart

Liefhebbers kunnen op donderdag 17 augustus een mini-symposium bezoeken over “Het verhaal over het kanaal” De geschiedenis van onze regio is de laatste twee eeuwen onlosmakelijk verbonden met de Zuid-Willemsvaart. Het kanaal dat scheidt en verbindt. Wie meer wil horen over de geschiedenis van dit kanaal is van harte welkom. Sprekers zijn: Alfons Bruekers: Fossa Peelllandia, het oudste onvoltooide kanaal Joost Welten: Le Grand Canal du Nord, een droom van Napoleon. Wim Cuppens: Het kanaal lokaal, invloed en gevolgen voor de lokale bevolking. Frans Medaer:Het kanaal: een bootje vol verhalen…

En Philip Moreau:De strategische rol van de Zuid-Willemsvaart in de Tweede Wereldoorlog, aansluiting met de Peel-Raamstelling.

Tussendoor zal Roel Kwanten, waterkwaliteitsbeheerder Rijkswaterstaat, enkele actuele wetenswaardigheden over de Zuid-Willemsvaart vertellen.

Voorafgaand en na afloop van het mini-symposium is de monumentale St.-Laurentiuskerk van Bocholt open waar de tentoonstelling te zien is met foto’s van de zusters van Priorij Klaarland.

 

Organisatie mini-symposium: Heemkundige Kring Bocholt, de Aldenborgh en kring Weert van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap.
Locatie: Parochiehuis Bocholt, Kerkplein 11, in Bocholt (B). Entree, gratis, aanvang 14.00 uur

Dit bericht delen:
Scroll naar boven