Coronacentrum Roermond opent in De Oranjerie

Huisartsen en zorginstellingen in Noord- en Midden-Limburg hebben vrijdag 27 maart het Coronacentrum Roermond in Van der Valk Theaterhotel De Oranjerie geopend. Dit centrum bestaat uit een Thuiszorghotel en Huisartsenpost. Door een nauwe samenwerking tussen eerstelijns zorgorganisaties kunnen op COVID-19 verdachte patiënten gezamenlijk worden opgevangen.

Het aantal besmette personen met het coronavirus neemt dagelijks toe. Voor huisartsen en (thuis)zorgmedewerkers betekent dit een extra belasting en ook ziekenhuizen zien de druk op het zorgsysteem toenemen. Coronacentrum Roermond wordt geopend om de huisartsen, thuiszorg en ziekenhuizen in de regio Noord- en Midden-Limburg te ontlasten, zodat zij eerstelijns zorg aan inwoners kunnen blijven garanderen.

Het is niet mogelijk voor patiënten om zichzelf te melden bij de Oranjerie. De omgeving van het hotel is volledig afgeschermd waardoor de locatie niet bezocht kan worden. Mensen met corona-gerelateerde klachten moeten telefonisch contact opnemen met de eigen huisarts of de huisartsenpost.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven