CONCERT D’OR galaconcert in de St. Martinuskerk te Beegden afgelast.

Harmonie Crescendo heeft besloten het Concert D’Or af te gelasten. Het concert D’Or vormde de langverwachte opening van het gouden jubileumjaar van Harmonie Crescendo.

Vandaag laat de vereniging via een zojuist uitgegeven persbericht het volgende weten:

Na intensief beraad binnen het bestuur en jubileumcommissie van “Harmonie Crescendo – Beegden” is besloten om het geplande Concert D’or van a.s. zaterdag 20 november niet door te laten gaan!

Ondanks dat de coronamaatregelen ons voor het concertgedeelte redelijk gunstig gezind zijn, vinden we het ontbreken van een horecagedeelte en de daarbij behorende sfeer en gezelligheid een te groot gemis om een waardige jubileumavond neer te kunnen zetten. Daarnaast hebben we uit meerdere hoeken berichten ontvangen dat mensen zich niet comfortabel voelen bij een concert van dit kaliber in deze tijd.

Vanuit onze gastvereniging het “Orkest Koninklijke Marechaussee”  is er alle begrip voor ons besluit en we hebben naar elkaar de intentie uitgesproken het concert op een later moment in te halen.

We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat we het jubileumconcert nét voor de uitvoering moeten cancelen. Reeds gekochte kaarten kunnen worden ingeleverd bij de ATEP (Dorpstraat 18) in Beegden waarna u het geld terug ontvangt. Het bedrag van online bestelde kaarten wordt teruggeboekt.

EERDERE BERICHGEVING

CONCERT D’OR – EEN GOUDEN AVOND!

Deze concertavond vormt de langverwachte opening van het gouden jubileumjaar van Harmonie Crescendo – Beegden. Een bijzonder galaconcert in de St. Martinuskerk te Beegden met medewerking van het “Orkest Koninklijke Marechaussee” en solotrombonist Jeffrey Kant. De presentatie is deze avond in handen van niemand minder dan L1-coryfee Chantal van Zundert.

Het concert wordt geopend door de jubilerende Harmonie Crescendo. Het korps heeft inmiddels een zeer gewaardeerde positie verworven in de Limburgse Blaasorkestenwereld en staat sinds 2017 onder leiding van Martijn Pepels. Op het programma staan onder meer composities van Reed, Galante en Bourgeois. Hoogtepunt van het optreden vormt het werk “Poem à la Carte” een concertwerk voor trombone en orkest met als solist Jeffrey Kant. In 2016 sloot Jeffrey zijn Master of Music af met een 10 cum laude. Momenteel is hij werkzaam als solo-trombonist bij het WDR Sinfonieorchester in Keulen en lid van het Nieuw Trombone Collectief, een groep van trombonisten die behoren tot de absolute top van Nederland.

Na de pauze is het podium voor het Orkest Koninklijke Marechaussee. Het orkest is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht en heeft een fanfarebezetting met 50 professioneel opgeleide muzikanten. Naast ceremoniële optredens verzorgt het orkest geregeld galaconcerten en mars- en showoptredens. Het Orkest Koninklijke Marechaussee is gelegerd in Apeldoorn en staat deze avond onder leiding van dirigent, wmr-1 Bert van Cruchten.

Praktische informatie
Datum:

20 november 2021

Aanvang:

20.00 uur

Locatie:

Sint Martinuskerk Beegden

Entreeprijs:

€15,00 per stuk

Voorverkoopadressen:

Zie affiche

Voor het concert en in de pauze is er de gelegenheid om in de verwarmde paviljoentent langs de kerk een drankje te nuttigen. Na het concert zal in deze tent nog een afterparty plaatsvinden

Dit bericht delen:
Scroll naar boven