Column burgemeester Stef Strous: Ja leuk, raadslid!

Volgend voorjaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Voor Maasgouw staan er dan 19 stoelen in de raadszaal klaar om bezet te worden door mensen die sturing willen geven aan de samenleving.

Maasgouw heeft nu zes politieke partijen en er doen er waarschijnlijk weer zes mee aan de verkiezingen. Alle partijen zijn druk bezig met het opstellen van de kandidatenlijst en met het formuleren van hun kiespunten: waar staan we voor, wat moet er in Maasgouw gebeuren?

Doet u ook mee? Dat kan op twee manieren: door op 16 maart 2022 te gaan stemmen. Maar u kunt zich ook verkiesbaar stellen en zich aansluiten bij een politieke partij en campagne voeren om gekozen te worden.

De gemeenteraad bepaalt op veel terreinen hoe onze toekomst in de gemeente vorm krijgt: het versterken van de cultuur, het bevorderen van sport, het sturen op de juiste woningen voor onze inwoners, het beoordelen waar gebouwd kan worden, het benadrukken van de leefbaarheid en duurzaamheid in de dorpen, het aandacht vragen voor het welzijn en de zorg van onze dorpsgenoten. En toezien dat de gemeentelijke dienstverlening voor jong en oud gemakkelijk te bereiken is.

Heel boeiende onderwerpen. En het is erg interessant om als volksvertegenwoordiger te luisteren en te zien wat wij als inwoners belangrijk vinden.

Verder is er de rol om te controleren of het dagelijks bestuur, het college, ook uitvoert wat is vastgesteld door de gemeenteraad. Ook voor de komende jaren moeten er veel keuzes gemaakt worden.

Ik roep u op na te denken of u niet van ‘de partij’ wilt zijn.

U zou dit moeten doen door sowieso te gaan stemmen, maar waarom zou u niet op zich laten stemmen? Samen met anderen uw idealen nastreven, samen de koers van onze gemeente bepalen, want Samen maken we Maasgouw! Doe mee!

Reageren op deze column? Stuur uw reactie naar communicatie@gemeentemaasgouw.nl.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven