Column – Blik uit het Venster door Jules Zollner (76) afl. 20: Weg met Corona maatregelen voor de jeugd

Op diverse plaatsen in België hebben grote groepen jeugd en jongeren gedemonstreerd.
Dat gebeurde op Carnavalszondag in Wallonië en in Brussel en Antwerpen. De televisie zond reportages erover in het Journaal.

De demonstranten willen met de grootste spoed mondkapjes, anderhalve meter en vaccin-injecties laten afschaffen. Volledig, terstond en overal. Na de jeugd, komen de ouderen. En niet andersom.

Het onderwijs heeft veel te lijden van de Corona-regels. Studenten en scholieren halen de examens niet meer. Er is geen intermenselijk contact tussen leerlingen studenten en assistenten met de leraren professoren en begeleiders. Het onderwijs is in vacuüm terechtgekomen. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Wetenschappers die onderzochten of de jeugd besmettelijker is voor Corona of het zelf uitzaaien spreken elkaar tegen. De werking van vaccins bij de jeugd is niet aantoonbaar.
Het is een totale chaos in Europa bij de bestrijding van Corona. Er wordt gelogen om de aantallen dat ze zwart zien.Geen enkel getal is controleerbaar.

Corona zal de eerstkomende tien tot twintig jaar zeker niet verdwijnen uit de bevolking.
Het wordt alleen maar erger. Bestrijdingsmaatregelen hebben geen enkel effect. Er zijn maar méér slachtoffers van alle leeftijden.

Tot nu toe werd voorrang gegeven aan ouderen om tegen Covid geïnjecteerd te worden. Ik heb al vaker gezegd dat dat fout is.Ik ben zelf 77 jaar. Ik krijg geen Covind, en ben immuun.
Daar heb ik dan wel het een en ander voor moeten doen.

We moeten het van de jeugd hebben bij de opbouw en consolidatie van de maatschappij. Niet van de ouderen. Dus dient de jeugd alle voorrang te hebben. Op alle gebied. Ook bij de bestrijding van virusziekten, en ook bij verbetering en handhaving van de kwaliteit van het onderwijs.

De demonstranten van vorige zondag hingen spandoeken en leuzen op, schilderden op de grond en hieven spreek- en zangkoren liederen aan. Ze werden door niemand te woord gestaan. Vooralsnog lijkt dat niet te helpen. Toch is het in België en Frankrijk zo, dat
als je een klein vonkje gooit, er flinke volksbranden ontstaan.

De syndicaten en hun vakbonds-rood en groen geklede volgelingen en actieleiders zijn er nog heel machtig. Ze leggen om het geringste of geringste ondernemingen, multinationals en concerns plat. Buitenlandse investeerders blijven of lopen weg als er veel gestaakt wordt.
De Belgische industrie is gevormd naar puur Amerikaans model. Er is hoge productie en consumptie maar ook een erg onrustig en kwetsbaar, gemakkelijk beïnvloedbaar sociaal en arbeidsklimaat.

De kwaliteit en concentratie van de opleidingen is hoog maar daalt thans razendsnel. Dat zijn gegevens die officieel zijn meegedeeld. Nederland volgt, in alle opzichten, het Belgische voorbeeld. Maar is in reparatie en profylaxe onuitstaanbaar traag.

De actie van de jeugd op carnavalszondag zal nog niet veel  aanwijsbaar resultaat hebben.
De kwaliteit en de resultaten van het onderwijs zijn dit jaar in heel Europa aanwijsbaar sterk
gedaald.

Daar zal wat aan gedaan moeten worden. Dat kan maar één ding zijn: ogenblikkelijke afschaffing in het onderwijs van mondkapjes, anderhalve meter regel en vaccininjecties, wegens onbetrouwbaarheid.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven