Column – Blik uit het Venster door Jules Zollner (76) afl. 17: Planning corona 2021

De viering van kerst en nieuwjaar was dit jaar helemaal anders. Maar niet minder mooi. De mens is vindingrijk. In wat voor omstandigheden we ons ook bevinden, we komen er altijd uit. De mens heeft zich altijd weten te redden. En zo zal het deze keer ook weer gebeuren.

Alle schaduwen, tegenslagen, gevaren en schade door het corona virus, worden overwonnen. Vraag niet hoe, hoe lang het duurt, en waarmee.
Dat is de goede vooruitblik, vanuit de ellende, waarin we zitten.

Nieuwjaar was ook het feest, dat we de werkpaarden en krachten die ons het leven zo jachtig maken, eens heel even op stal konden zetten.
Tijd voor bezinning. Even rust en genieten. Van alles en van elkaar. Dat hadden we nodig. Even op adem komen. Klaar voor de start. 2021 klopt op de deur

Intussen vinden op tal van fronten en sectoren planningen overleg schema’s en aanwijzingen plaats. Zoals het nu gaat kan het niet langer. Scholen kantoren winkels vervoersstromen  verkoop en handelsplaatsen moeten met spoed open.

Corona zal ons in het geheel nooit meer verlaten. Er moet voorrang opgesteld worden wie het vaccin krijgt. Zorgmedewerkers zijn daarin primair. Ouderen komen op de laatste plaats. Zij die het meeste geld en winst opleveren, het eerst.

Volgorde en organisatie vaccinatieprogramma  Bij de volgorde van vaccineren geldt de overeengekomen Europese Conferentie van Genève.
Die bepaalt dat na zorgmedewerkers het eerste
aan de beurt zijn:

  • jonge gezonde sterke mannen in de kracht van hun leven rond 30 jaar.
  • oude mensen, zieken, vrouwen, jeugd en jongeren, baby’s, gehandicapte en chronisch zieken.
  • Iedereen die niet bij bovengenoemde categorieën kan worden ingedeeld.

Deze richtlijnen worden uitgevaardigd en in werking gesteld direct na de verkiezingen in maart. Het vaccinatie programma is pas tegen het eind van dit jaar voltooid.

Ik wens u heel veel succes en plezier, een goeie gezondheid en altijd goed humeur in ’t Nieuwe Jaar.

Jules Zollner

Dit bericht delen:
Scroll naar boven