Cityswim en Cityrun Roermond gaan dit jaar samen

Roermond City Swim en City Run worden samengevoegd tot Roermond Run & Swim. Op zaterdag 31 augustus is het Nautilus-terrein de plek waar gestart en gefinish gaat worden. En dat is nieuw.

Volgens Leon op de Coul, voorzitter van de stichting, was het nodig om het evenement nieuw leven in te blazen. “Vorig jaar kwamen er diverse klachten binnen van zwemmers. En dat is het laatste wat je wilt. Uit onderzoek van het GGD is vervolgens gebleken dat zwemmers waarschijnlijk ziek zijn geworden doordat het norovirus in het zwemwater van de Roer zat. Het zoeken naar een andere locatie was de reden om dit risico te beperken.”

Roermond Run & Swim zet zich in voor Stichting Samen Bewegen!, die o.a. voor mensen met dementie, bewegingsactiviteiten organiseert in samenwerking met een 20-tal lokale sport & bewegingsaanbieders. Een belangrijk deel van de inschrijfgelden van deelnemers zal aan de Stichting Samen Bewegen toekomen.

Er staan al vanaf 30 augustus diverse activiteiten op de agenda. Begin mei gaat de website Roermond Run & Swim 2024 Live en kunnen sporters zich inschrijven.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven