Centrum van Beegden steeds bloeiender

In 2018 werd Huis ter Beegden geopend. Een verzorgingstehuis gerealiseerd in een historische hoeve. Rond de hoeve waren nog restanten van een oude boomgaard aanwezig. De afgelopen jaren is deze groene inkleding van Huis ter Beegden versterkt.

Lokale kinderen hebben met de Boomfeestdagen verschillende hoogstamfruitbomen aangeplant. Ook is een heg en raster aan de buitenzijde van de weide geplaatst om het authentieke beeld zo goed mogelijk te herstellen. Verleden jaar zijn er bloemzaden ingezaaid en heeft een steenuilenkast een mooie plek gekregen in deze boomgaard.

Een dergelijke hoogstamboomgaard heeft ook onderhoud nodig. Vandaar dat stichting IKL, samen met enkele vrijwilligers, deze boomgaard jaarlijks snoeit. Ook dit jaar zou er een snoeiactie zijn in de boomgaard, maar door de corona-crisis wordt het onderhoud naar het najaar verschoven. Uiteraard ben je dan van harte welkom om gezamenlijk de ambacht van fruitbomen snoeien uit te voeren. Hiervoor kun je je melden bij m.luijten@ikl-limburg.nl.

Dit bericht delen:
Scroll naar top