Foto: Graatje Weber

Donderdagmiddag kwamen de burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg bij elkaar voor spoedoverleg.

Evenement
De 11devande11de lag als eerste evenement op tafel. Tijdens het overleg is besloten om dat te schrappen. De Sjeng Kraft Kompenei, organisator van het evenement in Roermond, liet eerder donderdag al weten zich neer te leggen bij het besluit van de burgemeesters.

De druk op de zorg
“We hebben in Noord- en Midden-Limburg te maken met stijgende cijfers. Dat vertaalt zich weer op de zorg. Neem eens voorbeeld aan ziekenhuis VieCuri dat te maken had met een opnamestop. Daarnaast is het ziekteverzuim in de zorg hoog. Dit moeten we ons niet aan willen doen”, legt burgemeester Aintoin Scholten van Venlo als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord uit.

Alle burgemeesters waren het eens met de beslissing. Daarnaast ontving Scholten meerdere geluiden van kleine carnavalsverenigingen die twijfelden over het houden van zittingen. Maar gaan die dan wel door? “Nog geen idee. We moeten wachten op de volgende persconferentie”, aldus Scholten.

Scholten benadrukt dat de besmettingen omlaag moeten. Dat grootschalige carnavalsevenementen niet doorgaan heeft dus deels te maken met de druk op de zorg. “Mensen uit de zorg smeekten ons om juiste besluiten te nemen.”

Bron: 1Limburg