Burgemeester Leudal besluit delen van Buggenum te gaan evacueren

De burgemeester heeft besloten om delen van Buggenum te gaan evacueren, informatie over welke gebieden dit  precies zijn volgt in de loop van de ochtend. Houd onze gemeentelijke kanalen in de gaten voor de actuele informatie. Zodra meer informatie beschikbaar is krijgt u dat van ons te horen. Overigens kunt u ook meer informatie vinden op de een speciale pagina op de website met alle informatie over de wateroverlast door HIER te klikken.

Het water in de Maas stijgt door de vele en aanhoudende regen van de laatste dagen. De gemeente houdt de situatie van alle watergebieden nauwlettend in de gaten. We bereiden ons samen met de hulpdiensten zo veel mogelijk voor op wat er mogelijk komen gaat, maar we doen ook een beroep op u.

Wat kunt u doen vóór wateroverlast?
  • Zet uw auto altijd op de handrem. Zo verkleint u de kans u dat uw auto weg kan drijven.
  • Haal losse voorwerpen binnen, zodat deze niet kunnen wegdrijven.
  • Ligt uw woning lager dan de weg, neem dan op tijd maatregelen om het water buiten te houden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van zandzakken.
  • Breng waardevolle spullen in veiligheid.
  • Wees alert zodat u zelf actie kunt ondernemen.
  • Help elkaar.

We vragen u om alleen bij extreme overlast contact op te nemen met de gemeente. Dat heeft te maken met de belastbaarheid van de hele calamiteitenorganisatie. Het helpen en beschermen van kwetsbare personen en objecten heeft de hoogste prioriteit. De hulpdiensten kunnen niet elke melding oppakken, we vragen hier begrip.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven