Brigade Piron herdenkt de Bevrijding van Thorn in 1944

Onder een stralende zon werd in Thorn afgelopen donderdag de Herdenking gevierd van de Bevrijding van Thorn in 1944. Door de Corona maatregelen  was het niet mogelijk om deze Herdenking groots te vieren. Zelfs de militairen van het Regiment 5 e linie Bevrijding, de opvolgers van de Brigade Piron die Thorn bevrijdde moesten vanwege allerlei Covid maatregelen verstek laten gaan.

Gelukkig kon de overdracht van het onderhoud van het monument op de Kerkberg door leerlingen van de Basisschool in Thorn wel plaatsvinden.  Elk jaar neemt de nieuwe groep 7/8 het onderhoud over van hun voorgangers. Zij verzorgen een jaar lang het onderhoud van het Monument.

Na een educatieve tocht door Thorn waarbij allerlei bepalende plaatsen uit de oorlog werden bezocht vond op de Kerkberg een korte ceremonie plaats. Na een welkom toespraak van de voorzitter de heer Th.Rongen werd middels het overgeven van de plaquette en het leggen van bloemen de ceremonie afgerond. Uiteraard werd de Last Post gespeeld door een trompettist van de Koninklijke Harmonie van Thorn.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven