Brand in woning Roermond legt bovenverdiepingen in as.

Roermond 14 augustus 2020 – Vanmorgen net voor zeven uur krijgen de hulpdiensten een melding van een slaapkamerbrand aan de Lunastraat waarbij nog één persoon in de woning aanwezig is. De brandweer schaalt meteen op en rukt met twee blusvoertuigen uit. Er raakt niemand gewond.

Ondertussen dat de brandweer onderweg is naar de woning geeft de meldkamer door dat er toch niemand meer in de woning aanwezig is. De zeven bewoners vluchten de woning uit waarbij niemand gewond raakt. Bij aankomst van de brandweer ziet deze de vlammen uit de slaapkamerraam van de eerste bovenverdieping naar buiten slaan. De brandweer schaalt weer op om voldoende slagkracht te hebben bij een mogelijke situatie dat de brand doorslaat naar de buurwoningen. Vanuit de straat zet de brandweer een straal water in en tevens gaat een ploeg van de brandweer naar binnen om de brand van binnenuit te bestrijden. De buren moeten uit voorzorg ook hun woning verlaten.

Om kwart voor acht geeft de brandweer het sein brand meester. Er is veel schade en de eerste en tweede bovenverdieping branden vrijwel geheel uit. De brandweer voorkomt dat de vlammen overslaan naar de buurwoningen. De bewoners kunnen de komende nachten niet in hun woning doorbrengen. Stichting Salvage komt naar het brandadres. Salvage is een stichting van de gezamenlijke verzekeraars in Nederland die hulp en steun biedt aan gedupeerden bij onder andere brand. De oorzaak van de brand is niet bekend. Uit onderzoek moet blijken of de oorzaak nog te achterhalen is.

Dit bericht delen:
Scroll naar top