Brand in een kelder van een appartementencomplex aan de Berlagelaan te Roermond

Vanmiddag om 14.23 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een kelder van een appartementencomplex aan de Berlagelaan te Roermond. Hierbij is niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft tijdens het aanrijden middelbrand gemaakt omdat niet geheel duidelijk was hoe groot de brand was. Eenmaal ter plaatse bleek er brand te zijn in een kelderbox, die gebruikt wordt voor de stalling van fietsen.

De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in een muurventilator, die nadat deze is gaan branden op de grond in de kelderbox is gevallen. Omdat er zich geen brandbare stoffen nabij de brandende ventilator bevonden heeft de brand zich niet verder kunnen uitbreiden.

De brandweer heeft de brand snel geblust, en is meteen hierna de kelder gaan ventileren, om zo te voorkomen dat de rook zich verder in het complex is gaan verbreiden. Hierdoor is de rookschade beperkt gebleven tot de kelder met hierin diverse kelderboxen.

Door de kleine brand is ook de stroomvoorziening in de kelder uitgevallen. De woningbouwvereniging en “Salvage”, die namens de gezamelijke verzekeringsmaatschappijen de zaken waarneemt zijn ter plaatse gekomen, om de schade op te nemen, en maatregelen te treffen voor de herstelwerkzaamheden.

Dit bericht delen:
Scroll naar top