Boswerkgroep Linnerheide organiseert werkdag op 5 september

Op zaterdag 5 september organiseert vrijwilligersgroep “Boswerkgroep de Linnerheide” haar eerste werkdag van seizoen 2020-2021.

Het werkterrein van de vrijwilligersgroep is het noordelijk gedeelte van het natuurgebied de Linnerheide. Het terrein is volledig van stichting Het Limburgs Landschap en ook de werkgroep is aan deze organisatie verbonden. Doelstelling van de vrijwilligers groep is het bevorderen van natuurlijk bos. Dit probeert men te bereiken door in dit gebied de Amerikaanse eik te bestrijden door deze weg te knippen en te zagen.

Voor instructie, gereedschap e.d. zal voor gezorgd worden. Wel wordt iedereen verzocht zijn eigen werkhandschoenen mee te nemen. Rond het middaguur is er een gezamenlijke pauze. Voor lunch en drinkwaren moet iedereen zelf zorgen. Na de lunch wordt eventueel nog verder gewerkt en wordt uiteindelijk het vrijgekomen stamhout geïnventariseerd en verdeeld over de deelnemers. Het overige takhout zal op verschillende manieren worden verwerkt. Tenslotte wordt er gezamenlijk opgeruimd  en worst de werkdag om 15.00 uur afgesloten.

Meedoen aan de werkdag meld je dan  hier aan: aanmelding werkdag 5 september

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven