Bomen zijn belangrijk voor de gemeente Leudal

De gemeente Leudal vindt haar bomen belangrijk en gaat hier zorgvuldig mee om. Bomen zijn niet alleen mooi om te zien, ze vervullen nog veel meer functies! Zo zorgen bomen bijvoorbeeld voor verkoeling tijdens de zomer. Een omgeving met bomen nodigt uit om naar buiten te gaan, te sporten en te ontmoeten. En bomen zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Samen met Idverde Advies uit Roermond wordt het bomenbeleid en de gemeentelijke lijst met waardevolle en monumentale bomen geactualiseerd. Actuele thema’s, zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit, beleving, gezondheid en samenwerking maken onderdeel uit van het nieuwe bomenbeleid.

De gemeente hoort graag wat u vindt van de thema’s en wat u verder belangrijk vindt ten aanzien van bomen en houtopstanden in uw omgeving. Daarom is er een vragenlijst gemaakt. Met uw antwoorden kan de gemeente het bomenbeleid nog beter laten aansluiten op uw wensen. De vragenlijst kunt u invullen vanaf nu tot en met 30 september. De vragenlijst staat op: www.leudal.nl/actualiseren-gemeentelijk-bomenbeleid-geef-uw-mening Hiervoor is ook een online interactief en dynamisch platform ontwikkeld. Via dit platform houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom ons bomenbeleid.

U kunt hier ook uw vragen stellen en bomen aandragen die volgens u bijzonder zijn en nog niet zijn opgenomen op de lijst met waardevolle en monumentale bomen.
Binnenkort gaan de Raads- en Commissieleden met wethouders Martens mee op pad, op de fiets om aantal locaties in de gemeente te bezoeken. Tijdens deze Bomenfietstocht wordt gekeken naar bomen die op een goede manier zijn ingepast in de openbare ruimte en waar extra aandacht is besteed aan de groeiplaats. Daarnaast komen we ook op locaties waar sprake is van hinder, zoals wortelopdruk, schaduwwerking of bladval.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven