Boksgala voor het goede doel

Op zaterdag 25 oktober organiseert de Boxing Business Club (BBC), een initiatief van een aantal Roermondse ondernemers met een liefde voor de bokssport, de 4e editie van het Boksgala Roermond. De theaterzaal van de Oranjerie wordt speciaal voor dit event omgetoverd tot een ware bokstempel. Een van de 22 sportievelingen die zaterdag in de ring verschijnt, is Martijn Lammers. Na een wekenlange voorbereiding is hij klaar voor de strijd.

”Als businesspartner van CMC Marketing en Media ben ik een tijd geleden benaderd om deel te nemen aan het boksgala. Ik was niet gelijk verkocht, maar na lang nadenken, leek het me toch een bijzondere en unieke kans om mezelf uit te dagen”, aldus Martijn. Net als voorgaande jaren, is er ook dit jaar een goed doel gekoppeld aan het gala. Deelnemende boksers zamelen allemaal geld in voor de voedselbank. Een extra motivatie voor Martijn. ”Er is steeds meer armoede in Nederland en steeds meer mensen moeten noodgedwongen gebruik maken van de voedselbank. Ik heb zelf twee kinderen en mijn vaderhart breekt als ik zie en hoor dat er kinderen zijn, die zonder eten naar school moeten of niet kunnen ontbijten. Ik wil dan ook zoveel mogelijk geld inzamelen om op die manier iets te kunnen betekenen voor deze gezinnen.”

Martijn begon als onervaren bokser aan dit avontuur, maar heeft inmiddels veel geleerd. ”Boksen bestaat eigenlijk uit twee onderdelen. Je hebt het fysieke en het mentale deel. Die twee factoren bepalen hoe succesvol je uiteindelijk zal zijn. Bijna 1000 ogen zullen zaterdag op ons gericht zijn, los van alle mensen die via een stream meekijken. Dat is welk extra spannend. Ik heb er onwijs veel zin in om de handschoenen aan te trekken. Fysiek ben ik er helemaal klaar voor. Hoe het me mentaal gaat bevallen zullen we zaterdag zien.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Martijn? Bekijk dan snel onderstaande video!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven