Blik uit het Venster door Jules Zollner (76) afl. zeven “Tripjes, tochtjes en ML5

Voor veel mensen is de reisvakantie langzamerhand afgelopen. De kinderen moeten weer naar school. Zaken en afspraken zijn weer begonnen. Het weer is nog te mooi, om binnen te blijven zitten. Daarom trekken veel mensen er in de weekends nog op uit. Herfst en winter duren straks lang genoeg. Het is nu nog profiteren van wat kleine tochtjes, tripjes en weekend-arrangementen te bieden hebben. Dat past heel mooi in de uitzendingen op ML5 “Weekend-Waeg-Wiezer” op de zaterdagmorgen.

Voor het tripjes-doel is de Franstalige Belgische televisie begonnen met iedere dag een klankbeeld. Het wordt uitgezonden in een paar minuten aan het eind van ieder Journaal. Het zijn tips om te kijken waar je naartoe kan. In verblijf, trektocht of bezienswaardigheid. Wallonië is dichtbij en ook gastvrij. Je rijdt er in hooguit een uurtje naartoe. Vanuit Midden-, Noord- en Zuid Limburg is het een plezierritje vol verwachting en varrassingen.

 

Een aantal van deze recente weekend-tips van de RTBF heb ik verzameld op
https://www.youtube.com/results?search_query=jules+zollner

Je kan ze makkelijk vinden op Youtube, en dan als zoekwoorden Jules Zollner.
Daar staan de “Zomerparels” om dichtbij het buitenland te verkennen en er mooi een weekendje weg voor te zijn, een dag erop uit. De serie op Youtube wordt de komende dagen nog aangevuld tot 30 met iedere dag een nieuwe reisbestemming in Wallonië. Ik sta er zelf, met het fietsje aan de hand. In Ardennen en Hautes Fagnes. Bergje op en bergje af. En vooral in de kastelen.

Er is niet veel voorbereiding voor nodig en je rijdt er zó naartoe. Je kan ook telefonisch van te voren een rondleiding afspreken en dat is nog veel mooier.

De lunch en het diner in aangrenzend Wallonië zijn een avontuur apart. Ik zou altijd de menukeuze nemen die het minst bekend is. De Franse taal is geen belemmering. Tot je verbazing zijn er heel veel Franstaligen die wel Nederlands en dialect verstaan, maar langzaam en herhalend terugpraten in het Frans, of in het Engels.
Waar het de Oostkantons van Wallonië betreft praten ze Duits.

Neem de tijd om voor de komende weekends een eendags reistripje of weekend arrangement uit te zoeken. En bij de buren op avontuur te gaan. Het zijn meesters, en niet duur.
De meeste mensen zijn nu nog ont-haast door de vakantie. Ontspannen aan de slag is het mooiste wat er is, in gastheerschap.
Genieten in dichtbij buitenland van bijzonder avontuur en schoonheid maakt van ieder weekend een fijn feest.

Veel plezier!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven