Bisschop Harrie Smeets begonnen aan dekenale bijeenkomsten met jongeren

Na zijn kennismakingstocht langs de dekenaten kondigde bisschop Harrie Smeets aan dit jaar in elk dekenaat de jongeren te willen opzoeken. Door corona liep dat wat vertraging op. Maar deze week vond de eerste ontmoeting plaats, met jongeren in het dekenaat Venray.

 

De bisschop vierde samen met de vormelingen uit het dekenaat en met leden van jongerengroepen de eucharistie. Mgr. Smeets hield de jongeren voor dat een mentaliteit van: Doe alleen maar wat je wil”, je niet gelukkig gaat maken. ‘Je wordt net blijer als je geeft, als je iets kunt doen voor een ander. Het doet juist goed om te geven, eigen inzet, eigen levenskracht. En dat is het spoor waar Jezus ons op wil zetten,” aldus de bisschop. “Niet: ‘Doe wat je wil”, maar ‘Geef wat je kunt’. Bedoeld wordt dan niet zozeer geld of goed, maar iets wat veel belangrijker is voor je eigen leven: tijd, inzet, aandacht, vergeving als iemand je benadeeld heeft; kortom allerlei vormen van liefde. Geef wat je geven kunt.”

De Brabantse priester Robert van Aken was uitgenodigd als gastspreker. Aan de hand van een multimediapresentatie sprak hij met de jongeren over het thema ‘Vriendschap met Jezus’. In de loop van het nu begonnen schooljaar wil de bisschop graag jongerengroepen in alle dekenaten in Limburg ontmoeten.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven