Bisdom Roermond Officiaal Jan Vries nieuwe proost kathedraal kapittel

Het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond heeft Mgr. dr. Jan Vries gekozen tot proost (voorzitter). Zijn verkiezing is door bisschop Harrie Smeets bekrachtigd. Het kathedraal kapittel is het belangrijkste adviesorgaan van de bisschop.

Vries volgt in de functie van proost Mgr. dr. Hub Schnackers op, die onlangs 75 jaar is geworden en om die reden zijn lidmaatschap van het kapittel moest neerleggen. Mgr. Vries is pastoor van de parochies van Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter in Maastricht. Ook is hij officiaal (hoofd van de kerkelijk rechtbank) van het bisdom Roermond. Voorheen was hij vele jaren rector van het grootseminarie Rolduc. Mgr. Vries is sinds 1997 lid van het kapittel van het bisdom Roermond.

De kanunniken, zoals de leden van het kapittel worden genoemd, hebben onlangs afscheid genomen van Mgr. Schnackers, die bijna 30 jaar lid van het kapittel is geweest, waarvan vele jaren als proost. Mgr. Schnackers was in die jaren ook vicaris-generaal van het bisdom en na het terugtreden van Mgr. Frans Wiertz als bisschop was hij als diocesaan administrator bijna een jaar lang de bestuurder van het bisdom.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven