Bisdom Roermond: Corona blijft kerkelijk leven beheersen

Het ziet er naar uit dat de coronacrisis nog wel een tijd lang het dagelijks leven blijft beheersen. Dit heeft ook gevolgen voor het kerkelijk leven in parochies. De beperkende maatregelen, inclusief de versoepelingen, zoals die vóór de zomer gepubliceerd zijn, blijven voorlopig van kracht.

Dit betekent dat we nog een tijd lang te maken hebben met de anderhalve meter afstand in kerken en de afspraken die gelden omtrent aantallen kerkbezoekers, communie-uitreiken en volkszang. Deze situatie is niet ideaal, maar het is al beter dan dit voorjaar toen de kerken helemaal gesloten waren. Deze maand hebben in diverse parochies op aangepaste wijze weer eerste-communievieringen plaats gevonden en ook de vormsels zijn weer hervat.

Heel wat parochies hebben afgelopen maanden op allerlei creatieve manieren geprobeerd om het contact met parochianen in stand te houden. Het bisdom juicht dit toe en roept alle parochies op vooral creatief te blijven en steeds opnieuw het contact te blijven zoeken. Ook buiten de liturgie zijn er voor parochies veel mogelijkheden om – met inachtneming van de maatregelen – pastoraal, verkondigend, diaconaal of gemeenschapsopbouwend actief te zijn.

PDF download

Dit bericht delen:
Scroll naar boven