Bisdom Roermond – Adventsactie vraagt aandacht voor armoede en ondervoeding

De jaarlijkse Adventsactie vraagt deze keer aandacht voor armoede en ondervoeding. Miljoenen vrouwen en kinderen wereldwijd lijden honger. En kunnen daardoor nauwelijks ontsnappen aan armoede. Hierdoor komende ze in een vicieuze cirkel terecht, waaruit ze bijna niet kunnen ontsnappen.

De armoedeval krijgt mensen al op jonge leeftijd in haar greep, waardoor ze niet naar school kunnen en ook geen kansen krijgen om een beter bestaan op te bouwen. Ondervoeding is een belangrijke schakel in deze cyclus, waarvoor met name vrouwen en kinderen kwetsbaar zijn.

De jaarlijkse Adventsactie wil vrouwen en kinderen helpen om wel een stap verder te komen. Tijdens de vier weken voor Kerstmis wordt in tal van parochies actie gevoerd. Dit jaar staan diverse projecten centraal die ervoor zorgen dat gezinnen zelf groente, granen en fruit kunnen verbouwen en op die manier beschikken over gezond en gevarieerd voedsel. Steun de Adventsactie. Parochies die nog willen meedoen, kunnen zich wenden tot het Missiebureau van het bisdom.

Meer informatie over adventsactie

Dit bericht delen:
Scroll naar boven