Bijzonder reanimatie-evenement onder leiding van André Rieu

Op woensdag 13 december 2023 kwamen meer dan 1.500 leerlingen van het voortgezet onderwijs in Maastricht samen voor een bijzonder reanimatie-evenement onder leiding van André Rieu.

‘Rieu starts a heart day’, zoals het evenement heette, vond plaats in het MECC in Maastricht. Op het tempo van het bekende nummer Stayin’ Alive, gespeeld door André Rieu met zijn Johann Strauss orkest, voerden meer dan 1.500 leerlingen een levensreddende borstcompressie uit. Rieu voerde zelf ook een reanimatie uit. Ook gouverneur Emile Roemer was bij het moment aanwezig.

Reanimatie-onderwijs

Het evenement is een initiatief van de Nederlandse Reanimatie Raad en André Rieu, met als doel om wereldwijd aandacht te vragen voor reanimatie. Een plotselinge hartstilstand is immers de derde belangrijkste doodsoorzaak in Europa en komt jaarlijks voor bij één op de duizend mensen.

De Nederlandse Reanimatie Raad zet zich in voor reanimatie-onderwijs op scholen, vanuit de overtuiging dat iedere burger zou moeten kunnen reanimeren. En het voortgezet onderwijs is een uitstekende plaats om dat te leren. Ditzelfde doel wordt nagestreefd door de stichtingen Taskforce QRS, Reanimatie-estafette Limburg, Keep the Heart Beat Going en de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs.

Emile Roemer bedankt Taskforce QRS Maastricht, het team van André Rieu en alle anderen die betrokken zijn geweest bij dit indrukwekkende evenement.

Bron: Provincie Limburg
Foto: Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Jean-Pierre Geusens

Dit bericht delen:
Scroll naar boven