Bezoek Robert Doornbos aan eerste Nederlandse “F1 in Schools”-team


F1 in Schools is een internationale competitie die wordt verzorgd door de officiële organisatie van de Formule 1. In deze competitie vormen leerlingen een volledig Formule 1-team. Samen ontwerpen zij een (miniatuur)auto in een digitaal ontwerpprogramma, laten deze produceren en ze regelen marketing en sponsoren voor hun team.

Ondanks dat F1 in Schools een grote internationale competitie is, bleek dat er nog geen Nederlands team geregistreerd stond. Het zeskoppige team van ROER College Schöndeln vormt daarmee dus het eerste Nederlandse team. Dat betekent echter ook dat er nog geen Nederlandse competitie is om aan mee te doen. De Formule 1 wil graag meedenken en is bereid om te onderzoeken of de leerlingen in één van onze buurlanden aan een wedstrijd mogen deelnemen.

Voor onmisbare “inside information” is door docent en teambegeleider Luc Aben contact opgenomen met F1-experts in binnen- en buitenland.  Op dinsdag 6 februari bezocht Doornbos de school om zijn kennis met de zes leerlingen te delen. Dit gaf het team niet alleen de kans om vragen te stellen over ontwerpkeuzes, maar ook om meer te weten te komen over werken binnen de Formule 1.

bron: Roercollege

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven