‘Bewies van mitdoon’ voor deelnemers cursus ‘Leef Limburgs’

Deelnemers aan de cursus ‘Leef Limburgs’ sloten afgelopen zaterdag 4 mei bij Emmaus Perspectief in Swalmen op feestelijke wijze het cursusseizoen af. Uit handen van wethouder Marianne Smitsmans ontvingen de geslaagden een ‘Bewies van mitdoon’ . Smitsmans wees in haar rede onder andere op het belang van het behoud van de Limburgse dialecten en benadrukte de Limburgse rijkdom aan klanken met als voorbeeld het woord ‘erm’. Daarna haalde ze nog enkele memorabele gebeurtenissen en uitspraken aan van de deelnemers aan de cursus.

Tijdens de bijeenkomst werden de cursisten in de gelegenheid gesteld op spelender wijze hun opgedane kennis van het Limburgs te tonen. Er werd enthousiast ‘plat gemoeldj’ waarbij bewezen werd dat de bijeenkomsten duidelijk hun vruchten hadden afgeworpen.

Leef Limburgs is een initiatief van Esther van Loo uit Heerlen. Lei Deckers uit Roggel en Emile Hermkens uit Neeritter maken deel uit van de  werkgroep die de cursus in regio Midden-Limburg verder uitrolde . Het opzetten en het uitvoeren van de cursus Leef Limburgs wordt ondersteund door de Raod veur ’t Limburgs en het Huis voor de Kunsten Limburg.

Foto Lei Deckers

Dit bericht delen:
Scroll naar boven