Bekendmaking nieuwe burgemeester Roermond op TV te volgen

De gemeenteraadsvergadering in Roermond waarin de naam van de nieuwe burgemeester wordt bekendgemaakt is rechtstreeks te volgen via de webstream van ML5, de lokale omroep van Roermond, Maasgouw en Leudal. Het openbare deel van de vergadering op maandag 19 juni is daar vanaf 19.00 te zien.

De procedure voor de nominatie van de volgende burgemeester werd begin deze week bekendgemaakt door de gemeente. RTV Midden-Limburg berichtte daar op 13 juli 2023 over.

Het eerste uur van de vergadering, vanaf 18.00, is besloten, en dus niet toegankelijk voor het publiek, en ook niet op tv te zien. Wie er vanaf 19.00 bij wil zijn wanneer de kandidaat-burgemeester wordt bekendgemaakt, kan wachten in de tuinzaal van het stadhuis. Wanneer de raad zover is, worden de belangstellenden opgehaald.

De kandidaat wordt via de Commissaris van de Koning voor benoeming voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken. Wanneer het kabinet akkoord gaat, zet koning Willem-Alexander zijn handtekening en is de benoeming een feit.

(Bron: Gemeente Roermond)

Dit bericht delen:
Scroll naar boven