Arend Masius kiekt, Guus Rüsing pent: Aurora ontwaakt.

ML5 werkt samen met meerdere top fotografen. Een van deze fotografen is Arend Masius. In de de rubriek “Arend Masius kiekt” heeft u al regelmatig een of meer van zijn prachtige foto’s kunnen zien op de website en de facebook pagina van ML5 die hij maakt over de stad Roermond.

Guus Rüsing historicus en Roermond kenner bij uitstek voorziet de foto’s steevast van geweldige historische uitleg. Zo ontstaat er langzamerhand een schat aan historische informatie en beeldmateriaal over de stad Roermond.

De Romeinse godin van de dageraad ontwaakt boven het Designer Outlet Roermond. Als dochter van de zonnegod Sol zal zij snel door haar vader worden opgevolgd.

Het silhouet van Roermond is sterk veranderd de laatste jaren. Tijdelijk is er nu een mooie blikvanger bij gekomen: Het Reuzenrad Sky Vision. We praten dan over het hoogste verplaatsbare reuzenrad van Nederland met een hoogte van maar liefst 50 meter. Het heeft een breedte van 20 meter en telt 36 gondels. Daarmee heeft het in principe een maximale capaciteit van 216 personen per rit. In de Covid-19 tijd zijn dat er, aangepast aan de wisselende voorschriften, natuurlijk minder. Voor de techneuten: Er is een aansluiting van 3 x 100 ampère nodig om deze kolos draaiende te houden en deze is voorzien van een LED-verlichting die steeds aan de omstandigheden kan worden aangepast.

Eigenaars van deze attractie op Europees niveau zijn de heer en mevrouw Hendriks-Hinzen. Inderdaad, Agnes is een dochter van Minus Hinzen. kermisfamilie in de vijfde generatie, zeg maar die van de botsauto’s. Zij overwinteren in Roermond en zo staat het reuzenrad dus in feite op zijn thuisbasis.

Verder kan ik hier een staatsgeheim verklappen: Fotograaf Arend heeft een doorlopend vrijkaartje gekregen tot 31 januari. Hij hoopt op heel helder weer en… sneeuw. Wij verwachten dus nog een paar fraaie foto’s uit de hoogte!

Tekst: Guus Rüsing

Dit bericht delen:
Scroll naar top