Arend Masius kiekt, Guus Rüsing pent: Het voormalig belastingkantoor aan het verkeersknooppunt Zwartbroekplein-Kapellerlaan

ML5 werkt samen met meerdere top fotografen. Een van deze fotografen is Arend Masius. In de de rubriek “Arend Masius kiekt” heeft u al regelmatig een of meer van zijn prachtige foto’s kunnen zien op de website en de facebook pagina van ML5 die hij maakt over de stad Roermond.

Guus Rüsing historicus en Roermond kenner bij uitstek voorziet de foto’s steevast van geweldige historische uitleg. Zo ontstaat er langzamerhand een schat aan historische informatie en beeldmateriaal over de stad Roermond.

Dit voormalige belastingkantoor ligt aan het verkeersknooppunt Zwartbroekplein / Kapellerlaan. De architect van het gebouw, Cees van der Hoeven, vond dat het gebouw moest “vlaggen”. Wat dat dan ook moge zijn.

Hierop verzon kunstenaar Peter Struycken een wapperend patroon in de gevels. Dit is duidelijk te zien in het gebruik van meerdere kleuren in de bakstenen in een golvende ordening.

Het gebouw heeft een nieuwe functie als het eerste extended stay hotel in Limburg. Wat de Engelse term extended stay inhoudt weet ik niet, maar dat is ook niet belangrijk. Na de Brexit kunnen we Engels toch gaan schrappen als lingua franca?

In ieder geval heeft het gebouw, gelegen op een zeer markant punt in Roermond, een bestemming als zakenhotel “Nero”.

Tekst: Guus Rüsing

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven